Slik bygde vi vår vitrine!

Det er ganske mange som har lurt på fremgangsmåte på hvordan vi gikk frem når vi bygde vår Ikea-vitrine, som vi har i spisestuen. Ikke noe hokus-pokus, kun vanlig kjøkkenskap elementer som er satt sammen på en slik måte som passer vår stue. Samtidig som at det står i stil med kjøkkenet vårt. Noe jeg var ute etter.Etter litt omgjøringer på kjøkkenet vårt når vi satte det opp i fjor sommer så hadde vi et vitrine-overskap og et overskap med dører til overs, dette har vi tatt vare på, noe som skulle vise seg å være smart ;) Vi fikk jo nå brukt det i vårt vitrineskap. 

Skapene vi har brukt under benkeplaten er vanlig benkeskap til kjøkken fra Ikea, med Bodbyn-fronter, (dybde 60cm) i 80cm bredde og et på 40cm bredde ved siden av. For å få det til å se ut som at det er 3 like skuffer har vi satt 2 små skuffefronter sammen og festet på den store skuffen. Vi kunne ha kjøpt tre skap på 40cm men det hadde jo blitt mye dyrere. Du ser det litt mer på bildet her:Skapene over er vanlig veggskap (dybde 40cm), et på 80cm bredt og 100cm høyt - dette var et av de vi hadde fra før. Ved siden av er det et på 40cm bredt og 100cm høyt, også er det et på 40cm x 40cm over samt et på 80cm bredt og 40cm høyt. Dette var et vi hadde fra før. Det var riktignok et skap som var 80cm høyt, men så flink mann som jeg har så fikset han det lett til å bli et 40cm høyt skap, derav fikk vi brukt opp igjen det skapet også. 

Benkeplaten er laget på samme måte som benkeplaten på kjøkken. Vanlig planker som er 3,6cm høy, 14,8cm bred, disse er festet sammen fra undersiden med små plankebiter og beiset i fargen sjøsand. (Jotun Pure Nature interiørbeis)Skapet er listet inn med taklister oppe - passet perfekt med høyden. Og med sokkel som man kunne kjøpe med på ikea nede. Mellom benkeplaten og overskapene som står oppå har vi også brukt en av de dekorlistene som ikea har til kjøkkenene sine. Disse brukes vanligvis under overskap som henger på veggen, mens vi har lagt de ned og brukt de som kantlister. Igjen - likt som på kjøkkenet :)

Litt vanskelig å si hva vi har brukt totalt på dette, men jeg vil tippe et sted mellom 6 og 7000kr. Noe jeg ikke syns er ille i det hele tatt med tanke på at vitriner på denne størrelsen gjerne koster det dobbelte. De hadde jeg heller ikke fått tilpasset høyde og bredde på så jeg er veldig glad for at vi valgte å lage vår ut av kjøkkenskap. 

At jeg elsker disse fine listene vi har laget oss er heller ingen hemmelighet. Vi har det på de veggene som er svarte (dempet sort) og slette, altså her i halve spisestua, samt inne på tv-stua vår. Det er kun ei vanlig gulvlist nederst, malt med egghvit imellom og ei lita list øverst. Billig, enkelt og kjempefint. Rett og slett! 

Håper dette ga deg en grei beskrivelse på hvordan vi gjorde det - og god helg! :) 

6 kommentarer

Anita

30.10.2016 kl.18:49

Rå stilig med de brede listene, genial løsning med hvit malt i mellom :-) Fin vitrineskap løsning :-) nå får du god skap plass, det kommer alltid godt med :-)

Lene-Marie Røstad Sunde

30.10.2016 kl.19:04

Anita: Ja, det er deilig med litt ekstra plass hvor man kan panikkrydde rotet sitt når man får uventet besøk ;) hehe..

Anita

31.10.2016 kl.23:22

Hei igjen, glemte å spørre deg forrige gang, har du kjøpt gardinene dine på Kid? Det var kjempe fine :-) På utkikk etter noe ala samme fargen selv. Bytte ut til litt lunere farge nå som vi går mot den ekle vinteren ;-) hehe bare måtte,siden vi deler samme syn på den kalde årstiden!

Lene-Marie Røstad Sunde

01.11.2016 kl.07:29

Anita: De er kjøpt på Skeidar :) Håper de selger de enda for jeg kunne trengt en lengde til selv ;)
Ja, greit å ha det lunt og koselig inne i alle fall, så det er noe positivt med denne kulda! :)

Monika

16.11.2016 kl.09:34

Hei. Hva heter gulvet i stua? Mvh Monika

Lene-Marie Røstad Sunde

16.11.2016 kl.10:00

Monika: Hei! Det er Pergo Longplank i fargen moderne grå eik :)

Skriv en ny kommentar

Lene-Marie Røstad Sunde

Lene-Marie Røstad Sunde

28, Nome

Velkommen til min blogg! Her kan du lese om mitt liv som stort sett dreier seg om interiør, trening, mann, barn og dyr! Før sommeren kjøpte vi oss et nytt hus. Et nytt prosjekt. Følg meg gjerne for å se hvordan huset endrer seg fra et tradisjonelt "husbankhus" til å bli vårt drømmehjem. Er utdannet og jobber som Personlig Trener, og veileder også via mail, ved spørsmål ta kontakt på mail; lene_marie88@hotmail.com :)

Norske blogger

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits